Italijanska kuhinja je jedna od najlepših na svetu. Paste, lazanje, kremasti deserti, pice... Sve je toliko ukusno da ne znate šta biste pre jeli. Italijani nisu poznati samo po predivnim jelima, nego i po fantastičnoj kafi.
Ako i vi želite da se okušate kao kuvarica italijanske kuhinje, onda je ovo pravi početnički recept. Uspeh je zagarantovan, a ukus neverovatan.
Špagete sa paradajz sosom ili poznatije špagete u crvenom sosu su jednako ukusne kao i bolonjeze.
Sastojci:
- pakovanje špageta
- 1 veći pelat ili 2 manja
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 125 g putera
- bosiljak
- malo tucane paprike
- so
Priprema: U šerpu sipajte pelat, pa dodajte oljušteni i na pola presečen crni luk. Stavite ceo puter i cele čenove oljuštenog belog luka. Čenove malo pritisnite nožem. Zatim dodajte cele listove bosiljaka, malo tucane paprike i so. Kuvajte na srednjoj temperaturi nekih 45 minuta. U međuvremenu skuvajte špagete. Kada sos bude gotov izvadite crni i beli luk i bosiljak. Sos treba da bude kremast. Ubacite špagete u sos i vaš obrok je gotov.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus