Italijanska kuhinja je jedna od najlepših na svetu. Paste, lazanje, kremasti deserti, pice... Sve je toliko ukusno da ne znate šta biste pre jeli. Italijani nisu poznati samo po predivnim jelima, nego i po fantastičnoj kafi.
Ako i vi želite da se okušate kao kuvarica italijanske kuhinje, onda je ovo pravi početnički recept. Uspeh je zagarantovan, a ukus neverovatan.
Špagete sa paradajz sosom ili poznatije špagete u crvenom sosu su jednako ukusne kao i bolonjeze.
Sastojci:
- pakovanje špageta
- 1 veći pelat ili 2 manja
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 125 g putera
- bosiljak
- malo tucane paprike
- so
Priprema: U šerpu sipajte pelat, pa dodajte oljušteni i na pola presečen crni luk. Stavite ceo puter i cele čenove oljuštenog belog luka. Čenove malo pritisnite nožem. Zatim dodajte cele listove bosiljaka, malo tucane paprike i so. Kuvajte na srednjoj temperaturi nekih 45 minuta. U međuvremenu skuvajte špagete. Kada sos bude gotov izvadite crni i beli luk i bosiljak. Sos treba da bude kremast. Ubacite špagete u sos i vaš obrok je gotov.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom