1. Piletinu preseći na pola da dobijemo tanje komade i onda po dužini na pola. Jedan komad podelimo na 4 dela i stavimo u posudu. Dodati so, biber, beli luk, ljutu papriku i crvenu papriku i sve pomešati. Zatim dodati majonez, kiselu pavlaku i parmezan i pomešati da se sve sjedini. Posudu zatvoriti plastičnom folijom i ostaviti u frižideru sat-dva. 


Sastojci:

5 komada pilećih prsa

2 male kašike soli

1/4 kašičice bibera

1/4 kašičice ljute paprike

1 kašičica belog luka u prahu

1 kašičica crvene paprike

2 kašike majoneza

2 kašike kisele pavlake

2 kašike parmezana

1,5 šolja prezli

2 kašičice kukuruznog brašna

100 ml ulja (po želji)

2. Tepsiju podmazati uljem (ali može i bez ulja) i posuti kukuruznim brašnom (kukuruzno brašno se stavlja da se meso ne zalepi za tepsiju) i ostaviti na stranu.

3. Piletinu uvaljati u prezle i ređati u tepsiju. Kada smo utrošili svu piletinu, poprskati je opet uljem. 4. Piletinu peći na 210 stepeni oko 25-30 minuta.

Izvor: namirnice.ba