1. Tikvice očistiti od semena izdubiti kašikom, kao korito. Luk iseckati pa pržiti na ulju dodati seckanu pariku i mleveno meso. Zatim dodati seckan beli luk, seckan krompir, začin, mlevenu paprikui biber. Na kraju dodati peršunov list. I nadev je spreman za punjenje.


Sastojci:

1 - 2 tikvice 

1 glavica crnog luka

4 čena belog luka

100 g kačkavalja

1 kašika začina

1 kafena kašika mlevene paprike

malo bibera

mleveno meso 500 g

sitno seckan peršunov list

1 zelena paprika

ulje

2 krompira sitno seckana

2. Tepsiju pouljiti poređati očišćene tikvice i puniti ih. Možete dodati i nekoliko celih mladih krompirića da se peku sa tikvicama. Tepsiju zatvoriti folijom i peći oko 35 min na 200 stepeni.

3. Izvaditi i narendati kačkavalj vratiti u rernu jš 10 min. da se istopi i tikvice zapeku i porumene. Služiti uz salatu.

Izvor: kodbakeugostima.blogspot.rs