1. Sitno iseckajte crni i beli luk i dodajte meso.

2. U tu smesu dodajte jaje, iseckanu koricu hleba, začin, so, mlevenu papriku i mleveni biber.

3. Dobijenu smesu rukom izjednačite.

4. Rukama oblikuujte male ćuftice i pržite ih u ulju.

5. Gotove ćufte odložite na papirnu salvetu da bi se iscedio višak masnoće.

Sos:

1. Pržite 1/2 šoljice ulja i brašno dok ne porumeni.


Sastojci:

300 grama mlevenog mesa

1 jaje

1 glavica crnog luka

4 čena belog luka

korica hleba u mleku

začin, so, mlevena paprika, mleveni biber

Za sos:

1/2 šoljice ulja

1 kašika brašna

200 ml. kuvanog paradajza

malo začina

malo šećera ( po želji)

2. Dodajte kuvan paradajz i mešajte da se ne bi stvorile grudvice. Dodajte malo vode.

3. Sos kuvajte 2-3 minuta, a zatim dodajte malo začina i malo šećera po želji.

Sos služite kao prilog uz ćufte.

Izvor: Kod bake u gostima