1. Dinstajte rendane tikvice i kockice šargarepe. Kada se izdinstaju pomešajte ih sa skuvanim pirinačom i sa polovinom sira. Smesu prebacite u posudu za pečenje. 


Sastojci:

70 g pirinča

140 ml vode

2 kašike ulja

500 g tikvica

2 šargarepe

100 g sira

Za sos:

Karfiol

Manji crni luk

2 čena belog luka

Muskatni oraščić

Kurkuma ili đumbir

Kašika kisele pavlake

1 dl pileće supe

Iseckan peršun

2. Pospite smesu preostalim sirom. Pecite oko 20 min na 180°C.

Sos:

1. Dinstajte crni i beli luk, dodajte karfiol, pa polijte sa malo pileće supe. Začinite sa soli i biberom, muskatnim oraščićem i kurkumom ili đumbirom, pa umutite glatki sos. 

4. Na kraju umešajte i kiselu pavlaku u sos. Prelijte složenac sosom i pospite peršunom.

Ako vam se ne dopada ovakva kombinacija povrća, u složenac možete staviti i neke druge vrste

Izvor: 24sata.hr