Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Omiljeno letnje jelo: Ovakav sataraš još niste probali

Lak i brz za pripremu, sataraš je leti često glavno jelo na trpezi, a mi vam otkrivamo kako se sprema na drugačiji način.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Paprike i paradajz isecite na kockice, a luk na rebarca. 


Sastojci:

2 glavice crnog luka

5 zelenih paprika

4 paradajza

2 jajeta

Suvi biljni začin

So

Biber

Origano

Voda

Ulje

2. U dublji tiganj naspite toliko ulja da pokrije dno, pa prvo pržite luk oko sedam minuta, potom dodajte papriku, promešajte, pa naspite čašu vode.

3. Ostavite da se krčka dok ne počne da zagoreva, pa dolijte još jednu čašu vode i opet sačekajte dok veći deo ne ispari.

4. Dodajte paradajz i posle desetak minuta začinite solju, biberom i origanom. 

5. Na kraju ubacite umućena jaja, pa sve mešajte još par minuta na umerenoj vatri.

Izvor: Opanak

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti