1. Na ulju propržite obe glavice crnog luka, pa polovini omekšalog luka dodajte peršun i sastavite s mlevenim mesom.


Sastojci:

Za ćufte

500 g mlevenog mesa

bajata kifla

glavica crnog luka

jaje

kašika seckanog peršuna

so, biber

mlevena paprika

Za povrće

glavica crnog luka

crvena paprika

tikvica

300 g smrznutog graška

2 paradajza

200 ml paradajz soka

200 ml supe od kocke

kašičica origana

so, biber

2. Kiflu potopite u malo vode, ocedite i dodajte mesu. Zamesite smesu s jajetom, solju, biberom i začinskom paprikom. 

3. Oblikujte ćufte i kratko pržite na zagrejanom ulju. Kad ćufte porumene, izvadite ih i ostavite sa strane.

4. U drugu polovinu omekšalog luka dodajte na štapiće iseckanu papriku, prepolovljene kolutove tikvice i odmrznuti grašak.

5. Sve dinstajte naliveno paradajz sokom i supom. Kada povrće omekša, dodajte paradajz isečen na kriške i ćufte, posolite, pobiberite i pospite origanom. Ukoliko je sos redak, umešajte kašiku gustina.

Izvor: Žena Blic