Ukoliko kod kuće imate i plastičnu i drvenu dasku za sečenje, ne bi bilo loše da znate šta na kojoj možete da seckate. Na drvenoj dasci ne bi trebalo da sečete meso. Pitate se zašto?
Razlog je jednostavan: komadiće mesa koji se zadržavaju u pukotinama na dasci je veoma teško očistiti.
Pročitajte i Saveti za čišćenje daske za sečenje
Zato meso secite na plastičnoj dasci, a drvena neka služi za seckanje povrća.
Luk takođe ne bi trebalo seckati na drvenoj dasci jer upija mirise.
Umesto toga koristite plastičnu dasku.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: fosmedia.me
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus