Srpska tradicionalna kuhinja podrazumeva riznicu sepecijaliteta primamljivog ukusa i mirisa. Ono što je takođe karakteristično za naše podneblje, jeste običaj da se pre svakog obedovanja nađe i čuveno meze na trpezi.

Isotorija, ratovi, migracije doprineli su bogatstvu srpskog kulinarstva kao miks mađarske, bigarske, grčke i turske kuhinje.

Na prosečnom srpskom stolu zastupljena je šarenolikost ukusa, mirisa, ali i boja dekoracije i to je odlika ovdašnjih domaćica - kreativnsot i umeće.

Pročitajte i Svečana predjela: saveti za servisiranje i aranžiranje

Kako naši običaju nalažu i kako važimo za dobre domaćine nema putnika, namernika koji nije oprobao srpske specijalitete i njima bio oduševljen.

Meze podrazumeva sitne, raznovrsne zalogaje koji se služe uz aperitiv kao "zagrevanje" pred glavni obrok.

Meze je neizostavni obrok svakog velikog gurmana, a podrazumeva razne suhomesnate proizvode uz dekoraciju povrćem, zatim salate, sezonske i domaće pravljene kao što su ruska, mimoza, urnebes...

Ovim je obuhvaćen, pored dobrog ukusa, jedan poseban ritual, a to je dobra zabava i druženje, a svako jelo mami svojom dekoracijom i ukusom domaće kuhinje.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/