Za sladolede, kolače, palačinke, pite, ovaj preliv daje savršen ukus i aromu. Gustina karamel sosa zavisi od toga da li ćete ga držati na sobnoj temperaturi i frižideru.

Takođe, topingom možete zasladiti i ukrasiti nes kafu ili mleko.

Propremite ga i njime prelijte svoj omiljeni slatkiš.

Potreno je:

200 ml neutralne pavlake

50 g maslaca

200 g šećera

Pročitajte i Jabuke u karamel sosu

Proprema:

Na srednjoj vatri istopite maslac sa šećerom. Kada šećer počne da se karamelizuje dodajte neutralnu pavlaku uz neprekidno mešanje. Gustinu ćete postići ukoliko ga duže kuvate.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/