Za sladolede, kolače, palačinke, pite, ovaj preliv daje savršen ukus i aromu. Gustina karamel sosa zavisi od toga da li ćete ga držati na sobnoj temperaturi i frižideru.
Takođe, topingom možete zasladiti i ukrasiti nes kafu ili mleko.
Propremite ga i njime prelijte svoj omiljeni slatkiš.
Potreno je:
Proprema:
Na srednjoj vatri istopite maslac sa šećerom. Kada šećer počne da se karamelizuje dodajte neutralnu pavlaku uz neprekidno mešanje. Gustinu ćete postići ukoliko ga duže kuvate.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus