Za sladolede, kolače, palačinke, pite, ovaj preliv daje savršen ukus i aromu. Gustina karamel sosa zavisi od toga da li ćete ga držati na sobnoj temperaturi i frižideru.
Takođe, topingom možete zasladiti i ukrasiti nes kafu ili mleko.
Propremite ga i njime prelijte svoj omiljeni slatkiš.
Potreno je:
Proprema:
Na srednjoj vatri istopite maslac sa šećerom. Kada šećer počne da se karamelizuje dodajte neutralnu pavlaku uz neprekidno mešanje. Gustinu ćete postići ukoliko ga duže kuvate.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem