Slavu, kao duhovni doživljaj, svaka domaćica treba da sprema s ljubavlju i verom. Salate i predjela mogu spadati čak i u dekorativni deo trpeze, ali je to i omiljeni zalogaj svakog gosta.

Predjela i salate se uglavnom pripremaju dan uoči slave, a neke su postale deo običaja i tradicije.

Ruska salata je neminovni obrok na stolu svakog slavljenika, a može se pripremiti na razne načine.

Pogledajte OVDE jedan od autentičnih recepata za Rusku slatu, ako pak slavite u vreme posta, OVDE pogledjate kako da pripremite Rusku posnu salatu.

Domaćica će dekorisati po svom izboru činije ili korpice koje će koristiti za slatu.

Za ljubitelje pikantnog ukusa, često se na slavskim stolovima nalazi i Urnebes salata, a pripremu možete pogledati OVDE i druga verzija iste salate, ukloiko želite da fascinirate svoje goste, pogledajte OVDE.

Ono što će definitivno oduševiti goste, jeste salata koja postaje ozbiljna konkurencija Ruskoj salati, a njen recept možete pogledati OVDE.

Salata koja je takođe neizostavni deo slavskog predjela, jeste Mimoza salata, pogledajte OVDE kako da je napravite za nekoliko minuta.

Ukoliko imate još nedoumica oko predjela, slane torte su pravi izbor. Ne zahtevaju veliko umeće, a mi vam nudimo jednostavna i ukusna rešenja.

Pogledajte OVDE recept za tortu sa šaragarepom i krastavčićima koja će estetski ukrasiti vaš sto, a o ukusu će se tek prepričavati.

Za najukusniju proglašenu slanu tortu od krompira pogledajte recept OVDE, a da možete od običnog tost hleba napraviti spektakl ukusa pogledajte OVDE.

Ono što će svaki gost rado jesti, jesu paprike punjene sirom, a OVDE pogledajte kako da ih savršeno pripremite.

Uz ajvar, turšiju, kiseli kupus, suhomesnate namirnice i vino, sa ovim đakonijama vaša trpeza će izgledati veoma bogato.

Srećna vam slava!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/