1. Umutiti sastojke za žutu koru i sipati polovinu testa u nauljen dublji četvrtast pleh. Staviti u rernu da se peče.
2. Za to vreme umutiti sastojke za zelenu koru.
3. Kada je testo napola pečeno, izvaditi ga iz rerne. Staviti na testo trećinu šunke, pa polovinu sira i na kraju sipati testo za zelenu koru. Vratiti u rernu.
4. Kada se i zelena kora stegne izvaditi iz rerne. Staviti pola preostale šunke, pa preostali sir, zatim preostalu šunku. Preliti ostatak testa i peći još 15 minuta.
5. Kad se ohladi servirati isečenu na kocke i ukrasiti svežim peršunovim lišćem.
Slana torta
Od uobičajenih sastojaka uz malo mašte možemo da postignemo prave kulinarske majstorije.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus