Sastojci:
- 1 kg krompira
- 60 ml maslinovog ulja
- 1,5 kašičica soli
- 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
- 1,5 kašičica sušenog origana
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 60 ml soka od jednog limuna
- 1 veliki limun
- 60 ml pilećeg bujona
Za serviranje:
- dodatne kriške limuna
- svež origano ili peršun za ukrašavanje
Recept za pekarski krompir na grčki način:
Kako biste napravili krompir na ovaj način, prvo zagrejte rernu na 160°C. Operite krompir i osušite ga. Presecite ga na pola po dužini, a zatim na kriške širine 2,5 cm.
Rasporedite isečeni krompir po posudi za pečenje dimenzija 23 x 33 cm. Dodajte preostale sastojke u posudu za pečenje i promešajte tako da krompir bude ravnomerno prekriven. Ravnomerno rasporedite krompir po posudi.
Pecite dok krompir ne omekša u sredini i ne postane blago hrskav po ivicama, mešajući ga svakih 30 minuta. Ovo bi trebalo da traje oko 1 sat i 15 minuta do 1 sat i 30 minuta ukupno. Servirajte dodatnim kriškama limuna i svežim začinskim biljem. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i zapečene hrskave krompiriće sa parmezanom.
Pročitajte kako se pravi domaći čips od krompira
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Svinjetina sa brokolijem i karfiolom u soja sosu
Hrskavi palenta štapići sa umakom od avokada
Mediteranski uštipci sa fetom i paradajzom
Pileća krilca u ulju od belog luka
Kokos praline sa 2 vrste čokolade