Sastojci:

  • 400 ml kečapa
  • 120 ml vode
  • 60 g šećera
  • 1 kašika smeđeg šećera
  • 1 kašika crvenog vinskog sirćeta
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašičica soli
  • ¼ kašičice mlevenog crnog bibera
  • ¼ kašičice paprike
  • 1 kg mlevenog mesa
  • 2 kašičice vrlo sitno iseckanog crnog luka
  • 12 lepinja, presečenih
Zašto je korisno da jedete crni luk?

Crni luk sadrži brojne fitohemikalije koje jačaju zdravlje i pomažu u prevenciji bolesti. Sumpor je jedan od najzastupljenijih minerala u luku, koji pomaže u sintezi proteina i izgradnji ćelijskih struktura u tvom telu. Bogat je kvercetinom, koji je moćan antioksidans. Sadrži vitamin C, folate i vitamin B6.

Recept za sendvič Musavi Džo:

Kako biste napravili burgere, prvo umutite kečap, vodu, beli šećer, smeđi šećer, sirće, senf, so, biber i papriku u velikoj šerpi. Dovedite do ključanja na jakoj vatri, pa smanjite vatru na slabu i krčkajte 15 minuta.

U međuvremenu, zagrejte veliki tiganj na jakoj vatri. Dodajte mleveno meso i crni luk, pa pržite i mešajte dok meso ne porumeni ravnomerno. Ocedite i bacite višak masnoće. Umešajte meso u ključali sos za roštilj i nastavite da krčkate 10 minuta. Servirajte na lepinjama. Možda ćete želeti da napravite i burgere sa salatom od pilećeg belog mesa.

Pročitajte kako se prave najukusniji domaći burgeri, spremni za 10 minuta čak i ako nemate roštilj

BONUS VIDEO

Najkreativniji burgeri sa čipsom i BBQ sosom! Finalna nedelja u "Komšiluku": Napeto do samog kraja Izvor: Najkreativniji burgeri sa čipsom i BBQ sosom! Finalna nedelja u "Komšiluku": Napeto do samog kraja

StvarUkusa