Sastojci:
- 400 ml kečapa
- 120 ml vode
- 60 g šećera
- 1 kašika smeđeg šećera
- 1 kašika crvenog vinskog sirćeta
- 1 kašika senfa
- 1 kašičica soli
- ¼ kašičice mlevenog crnog bibera
- ¼ kašičice paprike
- 1 kg mlevenog mesa
- 2 kašičice vrlo sitno iseckanog crnog luka
- 12 lepinja, presečenih
Recept za sendvič Musavi Džo:
Kako biste napravili burgere, prvo umutite kečap, vodu, beli šećer, smeđi šećer, sirće, senf, so, biber i papriku u velikoj šerpi. Dovedite do ključanja na jakoj vatri, pa smanjite vatru na slabu i krčkajte 15 minuta.
U međuvremenu, zagrejte veliki tiganj na jakoj vatri. Dodajte mleveno meso i crni luk, pa pržite i mešajte dok meso ne porumeni ravnomerno. Ocedite i bacite višak masnoće. Umešajte meso u ključali sos za roštilj i nastavite da krčkate 10 minuta. Servirajte na lepinjama. Možda ćete želeti da napravite i burgere sa salatom od pilećeg belog mesa.
Pročitajte kako se prave najukusniji domaći burgeri, spremni za 10 minuta čak i ako nemate roštilj
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Svinjetina sa brokolijem i karfiolom u soja sosu
Hrskavi palenta štapići sa umakom od avokada
Mediteranski uštipci sa fetom i paradajzom
Pileća krilca u ulju od belog luka
Kokos praline sa 2 vrste čokolade