1. U veću činiju ili posudu za mućenje dobro izgnječiti sir. Pečene paprike i ljute papričice, oljuštiti, očistiti od semenki i odstraniti peteljke. Iseći ih sitno u blender i dodati siru. Beli luk izgnječiti spravicom za pasiranje luka, pa i njega dodati siru i paprikama. Tvrdo kuvano žumance izgnječiti zajedno sa kajmakom dodati paprika. Sve dobro izmešati, dodati malo ulja i promešati još jednom.
2. Formirati loptice i ostaviti ih da odstoje u frižideru barem 3 sata pre posluženja.
Urnebes loptice
Ovo pikantno predjelo je vrlo dekorativno i lepo će ukrasiti vašu prazničnu trpezu.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus