Sastojci:

  • 120 g bele čokolade
  • 120 g putera
  • 240 g šećera u prahu
  • 2 jajeta
  • 2 žumanca
  • 6 kašika brašna
Savet plus:

Tačno vreme pečenja: Pečenje traje od 11-13 minuta na 220°C, u zavisnosti od rerne i veličine kalupa. Rubovi treba da budu čvrsti, ali sredina mekana.

Koristite kvalitetnu belu čokoladu.

Ne mešajte previše smesu: Mešajte sastojke samo dok se ne sjedine. Previše mešanja može uticati na teksturu i učiniti kolač suvim.

Dobro podmažite kalupe: Koristite puter da kolačići lako iskliznu.

Recept za lava kolač sa belom čokoladom:

Kako biste napravili ovaj kolač, prvo zagrejte rernu na 220 stepeni C. Poprskajte kalupe za lava kolač uljem, pa ostavite sa strane. Pomešajte puter i belu čokoladu i otopite ih na pari. Dodajte šećer u prahu i ravnomerno promešajte.

Dodajte zatim jaja i žumanca i mutite dok se dobro ne sjedine. Umešajte brašno da se dobro sjedini. Sipajte i ravnomerno rasporedite testo u pripremljeni kalup. Pecite na 220 stepeni C 11 do 13 minuta dok ivice ne postanu čvrste, a sredina mekana. Ostavite da se hlade 2 minuta.

Nožem pažljivo odvojite kolače od ivica, a zatim ga okrenite na tanjir ili posudu za serviranje. Servirajte sa šećerom u prahu, sladoledom od vanile, i šumskim voćem. Jedite odmah. Možda ćete želeti da napravite i lava kolač od limuna i bele čokolade.

Pročitajte kako se prave čokoladni lava mafini sa malinom

BONUS VIDEO

Recept za brzinski kolač od ovsa i zrelih banana Izvor:  Recept za brzinski kolač od ovsa i zrelih banana

StvarUkusa