Najkorisnija komponenta za žene se nalazi u mastima i to je - arahidonska kiselina. Ove vredne nezasićene masti, koje su inače vrlo retke u prirodi, pozitivno utiču na rad celog ženskog tela.
Povećava imunitet
Zahvaljujući istoj retkoj arahidonskoj kiselini, koja pomaže u smanjenju holesterola i eliminaciji toksina, uz redovnu upotrebu masti, telo postaje otpornije na viruse. Ako želite da povećate efekat – uz slaninu u hladnoj sezoni jedite i beli luk.
Stimuliše rad mozga
Slanina se takođe preporučuje i onima koji žele da povećaju intelektualnu aktivnost, jer ovaj proizvod ima blagotvorno dejstvo na funkcionisanje mozga.
Pogledajte i Ovo niste znali o slanini
Poboljšava metabolizam
Masti iz slanine se brzo rastvaraju na temperaturi tela. To znači da se lako vare i ne opterećuju jetru.
Masnoća ne goji
Mislite da je ovo šala? Da, ako mnogo jedete. Ali 20-30 grama dnevno, neće štetiti vašoj figuri, daće vam osećaj sitosti i nadoknaditi u telu prave vitamine.
Slaninu je najbolje jesti sa lukom, renom, biberom i senfom, jer ovi začini doprinose brzoj asimilaciji masti.
Zagrevanje
Posebno je vredno obratiti pažnju na ovaj proizvod u jesen i zimu, kada vreme nije toplo. Tokom mraza, telo zahteva masnu hranu, što doprinosi proizvodnji energije.
Pogledajte i Pripremite slaninu na tri načina
Kako odabrati slaninu
Da bi slanina bila korisna, neophodno je obratiti pažnju na njen kvalitet pri kupovini. Sveži svinjski proizvod ima bele ili nežno ružičaste nijanse. Najbolja je slanina od mlade svinje, jer ima nežan ukus i tanku kožicu.
Kako pravilno jesti slaninu tako da imate koristi
Ženama se preporučuje da konzumiraju slaninu ujutru. Tako ćete u potpunosti uživati u ukusu proizvoda. Prihvatljiva norma je 30 grama sirove ili kuvane slanine dnevno. Uzgred, mnogi se slažu da je sirova slanina najukusnija ako se iseče na tanke režnjeve i jede sa crnim hlebom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: ženski magazin
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno