Torte za slavu možete praviti posebno ili kao dodatak sitnim kolačima. Sve je stvar izbora i ne postoje pravila. Nije važno koju ćete tortu da spremate, ali je poželjno da imate bar jednu čokoladnu i bar jednu voćnu da biste zadovoljili baš svačiji ukus.

Način serviranja u potpunosti zavisi od vrste torti koju ste odabrali. One torte koju su čvrste možete lako pretvoriti u sitne kolače i servirati je sa njima. Kremaste torte se moraju služiti na parče, i lepo je da ukoliko imate vremena tortu ukrasite slavskim motivima i pre posluživanja izneste pred svoje goste. Bez obzira da li koristite jestive boje, voće ili druge jestive perle varijante su neograničene. Ukoliko imate decu u kući biće srećni ako im dopustite da vam pomognu i učestvuju u slavskom raspoloženju.

Tortu možete i poručiti i doneti na sam dan Slave da vam bude sveža, a u svakoj poslastičarnici možete izabrati koju ćete tortu, kao i kako biste želeli da vam bude ukrašena. Bez obzira da li je pravite ili naručujete torta je lep dodatak svakoj slavskoj trpezi. 

Ukoliko vas sitni kolači ne inspirišu i smatrate ih komplikovanim, torte su vaše idealno i verovatno brže rešenje. Mogu biti podjednako ukusne, šarenolike i zanimljive, a možete ih i lepše ukrasiti i pre serviranja izneti pred goste da se pohvalite. 

Neki od predloga za posne varijante torti koje možete napraviti su: snikers torta, moskva šnit torta, rozen torta, reforma torta, kao i gotovo sve voćne torte.

Brzo i lako: Posna žito torta

Za kore:

250 g meda

pola litra piva

200 g šećera

300 g brašna

1 kesica sode bikarbone

Za fil:

300 g mlevenih oraha

300 g šećera

150 g mlevenog kuvanog žita

2 vanilin šećera

malo struganog oraščića

Pripremu pogledajte OVDE

Posna Kinder torta

- Za koru

50g mlevene plazme

50g mlevenih lešnika

50g seckanih lešnika

100g brašna

120g šećera

200ml kisele vode

50ml ulja

1 kesica praška za pecivo (12g)

- Beli fil

500ml vode

10 kašika šećera

2 pudinga od vanile (80g)

1 kašika brašna

250g margarina

200g posnog mleka u prahu

Pogledajte i recept za najukusnije posne kuglice sa lešnikom.

- Crni fil

500ml vode

10 kašika šećera

2 pudinga od čokolade (98g)

1 kašika brašna

250g margarina

100g posnog mleka u prahu

Pogledajte recept za posnu tortu sa bananama na bakin način.

- Za filovanje

800g posnog krema

200g posnog keksa (Bevita)

200ml fante

Ne peče se i neverovatnog je ukusa, pogledajte kako se priprema brza keks torta sa pudingom.

- Za dekoraciju

500g šlaga

250g šećera u prahu

500ml hladne kisele vode

Detalje pripreme pogledajte OVDE

Fantastična poslastica: Posna medenjak torta

- 300 g belog brašna

- 2 ravne kašike začina za medenjake (ili dve kašikice cimeta i jedna kašičica mlevenog đumbira)

- 100 g šećera

- 3 dcl mlake vode

- 3 kašike ulja

- pola tegle meda

- 1 prašak za pecivo

- 300 g mlevenih oraha

U koru umesto meda se može dodati još 150 g šećera i malo narendane limunove ili pomorandžine kore.

1. FIL - 10 kašika marmelade od kajsije ili jagode, 200 g mlevenih oraha (proprženih)

2. FIL - 200 g čokolade (posne) i 3 kašike  ulja

Za glazuru još 100 g otopljene čokolade (posne) i 1 kašika ulja.

Ukrasi, perlice po izboru.

Pripremu pogledajte OVDE

Raskošne i brze: Najukusnije posne torte (RECEPTI)
Profimedia/Shutterstock attachment-posna_torta

Posna torta sa bananama po bakinom receptu

150 g mlevenog posnog keksa

50  g celog keksa

3 kašike šećera za puding

100 g šećera za čaj

4 kašike prah šećera (2 kašike za margarin i 2 za orahe)

150 g mlevenih oraha

3 pudinga od vanile

2 štangle istopljene čokolade

200 -300 g šlaga

3 banane

1 pomorandža (sok)

200 g margarina posnog

750 ml vode

2 vanilin šećera

po želji rum

Detalje pripreme pogledajte OVDE

Topi se u ustima: Posna torta sa pivom

Sastojci:

1/2 l piva

900 g oraha

700 g šećera

400 g mekog brašna

4 kašike ulja

1 limun

2 vanilin šećera

1 kašičica sode bikarbone

džem od kajsija

Priprema:

Umesiti testo od 1/2 kg šećera; 1/2 kg mlevenih oraha; 400 g mekog brašna; strugane kore i soka od jednog limuna; 1 kašičice sode bikarbone; 4 kašike ulja i 1/2 l piva pa od ovog testa ispeći 2 kore.

Nadev: Ušpinovati 200 g šećera malo ređe nego za slatko, dodati 250 g mlevenih oraha i 2 vanilin šećera. Tortu najpre premazati džemom od kajsija, a zatim prohlađenim nadevom. Istim nadevom tortu premazati i sa spoljne strane i posuti preostalim orasima.

Raskošne i brze: Najukusnije posne torte (RECEPTI)
Profimedia/Shutterstock attachment-posno

Posni kolač sočan kao torta

Potrebno je:

150g brasna

100 g oraha ili lešnika

100 g šećera

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

sok i kora pomorandže

300 ml kisele vode

200 g šlaga posnog

cimet

Džem po izboru

Priprema:

U činiju sipati brašno, dodati prašak za pecivo, vanilin šećer, sok i koru narandže, šećer, cimet i kiselu vodu. Sve lepo izmešati pa sipati u pleh i peći na 200 stepeni oko 35-40 min. 

Kolač preseći na pola. Jednu polovinu namazadi debljim slojem džema a drugu šlagom pa preklopiti jednu preko druge. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/