Međutim, ako u večernjim satima volite da uživate u čaši dobrog vina, verujemo da će vas zanimati kako da na najbolji način operete vinske čaše.

Greška # 1

Dok perete staklenu vinsku čašu, obično je držite za takozvanu „nogu“. Ovo je najosetljiviji deo čaše. Bolje je uzeti čašu pažljivo rukama. Tako ćete je "teže" ispustiti prilikom pranja, ili nehotice polomiti. Stručnjaci takođe ne preporučuju  potpuno spuštanje ruke u čašu, već samo sunđer. Delikatno staklo nekada ne može izdržati vaš pritisak.

Pročitajte i Trikovi za brže pranje sudova

Greška # 2

Savršeno razumemo vaša osećanja kada želite da operete staklo da sija, a istovremeno ubijete klice, pa čaše perete vrelom vodom. Vrela voda može prouzrokovati pukotine na staklu, pa je najbolje odabrati mlaku vodu. Ako su čaše od kristala, možete ih oprati vrelom vodom, dok one tanke od stakla mogu ispucati prilikom pranja.

Greška # 3

Sigurno imate na svojoj polici deterdžent sa izraženim mirisom, kojim perete posuđe i čaše. Ako ne želite da ovaj hemijski "miris" bude u sukobu sa notama vina, vrlo pažljivo isperite staklo ili odaberite proizvode bez mirisa.

Greška # 4

Kada provedete toliko vremena pokušavajući da temeljno operete vinske čaše, sledi brisanje. Kapljice vode i mineralne naslage mogu ostati na zidovima čaše kao mrlje. Savetujemo vam da ih odmah nakon pranja obrišete papirnim ubrusom ili krpom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: zenskimagazin.rs