Potrebno je:
6 belanaca
15 supenih kašika šećera
sok od pola limuna
6 supenih kašika vrelog meda
100 grama seckanih oraha
3 oblande
Pogledajte i Brzo i lako: Ovo je najbolji fil za oblande ikada
Priprema:
Belanca mutiti mikserom, po mogućnosti u emajliranoj posudi, i polako dodavati, kašiku po kašiku, šećer. Nakon toga postepeno doliti limunov sok. Nakon ovoga sadržaj iz posude premestiti na veći sud sa vodom, koji smo u međuvremenu stavili na šporet. Voda treba blago da ključa, a belanca sada treba polako ručnom mutilicom kuvati na pari uz postepeno dodavanje vrućeg meda.
Na samom kraju polako dodavati seckane orahe, blago promešati, ostaviti da se malo prohladi i tako toplo premazati preko reljefnog dela oblandi, dakle, u dva sloja i trećom oblandom poklopiti.
Pritisnuti čitavu površinu oblandi nečim (ali da ne bude suviše teško, da ne istisne fil) da bi se fil zalepio za oblande. Možete ih tako ostaviti preko noći. Oblande secite na kocke ili rombove.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: agromedia.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem