Potrebno je:
6 belanaca
15 supenih kašika šećera
sok od pola limuna
6 supenih kašika vrelog meda
100 grama seckanih oraha
3 oblande
Pogledajte i Brzo i lako: Ovo je najbolji fil za oblande ikada
Priprema:
Belanca mutiti mikserom, po mogućnosti u emajliranoj posudi, i polako dodavati, kašiku po kašiku, šećer. Nakon toga postepeno doliti limunov sok. Nakon ovoga sadržaj iz posude premestiti na veći sud sa vodom, koji smo u međuvremenu stavili na šporet. Voda treba blago da ključa, a belanca sada treba polako ručnom mutilicom kuvati na pari uz postepeno dodavanje vrućeg meda.
Na samom kraju polako dodavati seckane orahe, blago promešati, ostaviti da se malo prohladi i tako toplo premazati preko reljefnog dela oblandi, dakle, u dva sloja i trećom oblandom poklopiti.
Pritisnuti čitavu površinu oblandi nečim (ali da ne bude suviše teško, da ne istisne fil) da bi se fil zalepio za oblande. Možete ih tako ostaviti preko noći. Oblande secite na kocke ili rombove.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: agromedia.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus