Ukoliko priprema hrane uključuje upotrebu brašna, unapred ste spremni na haos u kuhinji.

Vrlo dobro znate da bi trebalo da izbegavate vodu prilikom čišćenja jer ćete doslovno napraviti smesu koja vam može poslužiti kao lepak.

Voda aktivira skrob u brašnu, što ga čini lepljivim.

Pogledajte i Domaći hleb bez mešenja od 4 vrste brašna (VIDEO)

Ukoliko se osuši i skori, gotovo je nemoguće očistiti ga.

Mi imamo rešenje. Za čišćenje koristite špatulu, tvrđi komad papira kako biste sakupili na gomilu što više brašna.

Izbegavajte sunđer jer nećete moći da ga očistite, umesto njega koristite papirni ubrus i pokupite ostatak.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: oklagija.rs