Iako tradicionalno postoji samo jedna vrsta torte na svakom britanskom kraljevskom venčanju, Princ Hari i Megan Markl su razbili kraljevski protokol i služili su limun - zova tortu sa maskirnim leptirima na venčanju. Ne samo to, već je dizajn torte bio mnogo drugačiji u poređenju sa kraljevskim svadbenim tortama iz prošlosti.
Kršenje tradicije
U prošlosti su svadbene torte na kraljevskim venčanjima imale više nivoa. Na venčanju kraljice Elizabete II i Filipa Mountbatena, torta je složen na kočićima da bi razdvojila slojeve. Princ Villiam i Kejt Midlton promenili su tradicionalni dizajn tako što su imali svadbenu tortu koja je postavljena na način da torte ne dodiruju jedna drugu.
Imanje nivoa na svadbenoj torti je kraljevska tradicija, naročito zato što postoji fascinantan razlog zbog čega su britanski kraljevi čuvali vrh svadbene torte. Ali Hari i Megan, takođe sada poznatiji kao vojvoda i vojvotkinja Saseksa, opet su izbegli kraljevsku tradiciju sa dizajnom torte.
Savršen dizajn
Na dan venčanja, Kensington palata objavila je fotografiju kraljevske svadbene torte. Na slici je jasno da kraljevska torta nije postavljena u tradicionalne nivoe. Umesto toga, prikazuje se na odvojenim pločama od zlata.
Svadbena torta se po pravilu služi na prijemu kod kraljice. Tortu je dizajnirala Kler Ptak, vlasnica jedne poslastičarnice u Londonu i glavno obeležje torte je sirup od zove koji je napravljen u rezidenciji kraljice u Sandringamu, dobijen iz domaćih stabala.
Iako ovaj kolač nema nivoe (ili čak tradicionalni ukus), to je svakako čudesna kreacija. Svadbena torta je napravljena od limuna Amalfi i sirupa od zove, ukrašen sa 150 cvetova, uključujući i ruže.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus