Međutim, nekada posude od jela nisu dobro očišćene i mi pokušavamo da pronađemo neke jednostavne trikove i da na što lakši način uklonimo ostatke hrane sa posuđa.
Da biste brzo oprali čajnik ili džezvu, (npr. od tople čokolade) potrebno je da je napunite vodom, dodate kašiku sode bikarbone, prokuvate, a zatim isperete toplom vodom.
Pranje mašine za mlevenja mesa, nekada predstavlja pravi problem mnogim domaćicama. Vrlo brzo ćete je očistiti ukoliko nakon mlevenja mesa, sameljete jedan oljušten krompir ili parče suvog hleba.
Ostaci unutar staklene tegle se lako mogu ukloniti, ako sipate toplu vodu u teglu i dodate jednu kašičicu sirćeta, a nakon minuta isperete čistom vodom.
Stakleno posuđe uvek perite toplom vodom. Da bi sijalo, možete dodati so i sirće. Jedna kašičica soli i 2 kašike sirćeta na 1 litar vode. Onda posude dobro isperite čistom vodom i obrišite suvim lanenim peškirom.
Drvene kašike za kuhinju vremenom mogu da pokupe mirise jela. Isperite uvek sredstvom za pranje posuđa, a jednom nedeljno u rastvoru od sode za pranje. Obavezno ih isperite hladnom vodom.
Pročitajte i: Kako da brzo i jednostavno oćistite mašinu za sudove (VIDEO)
Ako vaše čaše za vino imaju mat finiš, isperite ih hladnom vodom i obrišite ih.
Posuđe od srebra se može čistiti uz pomoć mešavine limunovog soka i pepela od cigareta. Nakon čišćenja, isperite srebro i obrišite suvom krpom. Pored posuđa na ovaj način možete očistiti i srebrne predmete (prstenje, minđuše, kovanice). Još jedan dobar recept za čišćenje srebra jeste da isečete limun na pola i njime očistite srebrne stvari.
Ako vam je jeli izgorelo u tiganju, sipajte hladnu vodu na dnu i sipajte so. Posle nekoliko sati možete lako da uklonite ostatke hrane.
Da biste očistili emajl lonac, morate da ga napunite toplom vodom i sodom bikarbonom, ostavite neko vreme, a zatim prokuvate i hrana će se vrlo lako očistiti.
Nadamo se da će vam ovi mali trikovi olakšati pranje posuđa!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor:mojenterijer.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem