Sastojci:
500 g mešanog mlevenog mesa
1 čena belog luka
0,5 komad crnog luka
2 kašike prezli
1 komad jaje
350 g paradajz sosa
0,5 šolje crnog vina
1 veza bosiljka
so
biber
ulje
Pročitajte i: Ćufte u paradajz-sosu
Priprema:
U većoj posudi pomešajte meso, sitno seckani beli i crni luk, so, jaje , prezle i biber. Rukama dobro umesite sve sastojke. Ostavite smesu da odstoji oko sat vremena u frižideru. Vlažnim rukama oblikujte ćufte, potom ih propržite na vrelom ulju. Smanjite temperaturu, pa dodajte paradajz sos i crno vino. Polako promešajte i ostavite da se krčka oko pola sata. Sklonite sa vatre i dodajte sitno seckan bosiljak.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: recepti-kuvar.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus