Sastojci:
500 g mešanog mlevenog mesa
1 čena belog luka
0,5 komad crnog luka
2 kašike prezli
1 komad jaje
350 g paradajz sosa
0,5 šolje crnog vina
1 veza bosiljka
so
biber
ulje
Pročitajte i: Ćufte u paradajz-sosu
Priprema:
U većoj posudi pomešajte meso, sitno seckani beli i crni luk, so, jaje , prezle i biber. Rukama dobro umesite sve sastojke. Ostavite smesu da odstoji oko sat vremena u frižideru. Vlažnim rukama oblikujte ćufte, potom ih propržite na vrelom ulju. Smanjite temperaturu, pa dodajte paradajz sos i crno vino. Polako promešajte i ostavite da se krčka oko pola sata. Sklonite sa vatre i dodajte sitno seckan bosiljak.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: recepti-kuvar.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem