Ako ste mislili da ste majstor za pripremu prženica pogrešili ste. Od sada prženice mogu imati totalno drugačiji ukus, a ako ste gurman to će biti odlična ideja za doručak ili večeru. 

Prženice ste do sada sigurno mnogo puta jeli, a da li ste ih probali punjene? Napravite ih za doručak ili večeru i oduševićete se! 

Potrebno je: 

12 kriški starog hleba

6 listova kačkavalja

6 listova šunke

3 crvene paprike ili paradajza

4 jaja

50 ml mleka

pola kašičice soli

Pročitajte i: Ovako se spremaju najukusnije prženice

Priprema: 

Hleb isecite na tanje kriške. Odvojte po dve kriške hleba, između stavite list šunke i kačkavalja. Po ukusnu možete dodati seckanu pečenu ili svežu crvenu papriku ili paradajz. 

Umutite jaja i dodajte mleko.

Između dva parčeta hleba stavite list šunke i kačkavalja.

Umutite jaja sa solju, pa dodajte mleko i sjedinite. Ugrejte ulje da cvrči. 

U pripremljenu smesu umočite prvo jednu, pa drugu stranu hleba i spustite u vruće ulje.

Pecite jednu stranu dok ne porumeni, pa kada okrenete pritisnite viljškom da se kriške dobro zalepe.

Gotove prženice izvadite na ubrus da upiju višak masniće, pa poslužite tople.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: stvarukusa.rs