Spanać, čokolada, zeleni čaj su namirnice koje pomažu u bržem "hvatanju boje" zbog sastojaka koje sadrže u sebi. Osim njih evo šta je to što biste još trebali da jedeta ako želite da dobijete lep preplanuli ten.
Prvo, uvek se zaštitite kremom s visokim zaštitnim faktorom. Kako biste brže uhvatili boju, predlažemo da na svakodnevni menu unesete ove namirnice
Za najbolje rezultate ovako biste trebali da se hranite 4 nedelje pre sunčanja, a osim što ćete brže potamneti, ovako ćete i bolje zaštititi organizam od štetnog zračenja.
Pročitajte i: Kako da napravite prirodno ulje za sunčanje
Za doručak pripremite sendvič s dimljenim lososom, jer je ovo meso bogato omega-3 kiselinama koje će smiriti upaljenu kožu. Sličan učinak imaju sardine i riblje ulje.
Jedite što više dinja, lubenice, grejpa i paradajza, jer su ove namirnice bogate likopenom koji pomaže koži da se navikne na UV zračenje.
Nigde bez čokolade i vode!
Tamna čokolada isto pomaže. Flavonoid u čokoladi ima antioksidativno delovanje koje će smanjiti oštećenje kože. Kad je sunce najjače, na meniju bi trebalo biti što više spanaća, blitve i brokolija. Uz njih ćete dobiti dovoljno vitamina A koji štiti od iritacije kože, a i potiče obnovu stanica kože, pa i održava hidratantnost kože.
I na kraju, naravno, voda! Ne zaboraviti piti dovoljno vode. Osim toga, treba piti i što više zelenog čaja. Ohladite ga i nosite u flašici. Sadrži aminokiseline i antioksidanse koji pomažu u usporavanju starenja kože.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: ordinacija.vecernji.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus