Ukoliko ste se pitali u čemu je razlika, reći ćemo vam da postoje razlike u sadržaju mlečne masti.
Sve kremaste namirnice sadrže najmanje 18 odsto mlečne masti.
Šlag je sastavljen od 30 %, dok slatka pavlaka mora da sadrži 36 % ili više mlečne masti.
Slatka pavlaka i šlag koriste se podjednako u receptima, a na vama je da odaberete šta više volite.
Što više mlečne masti sadrži bolje će se umutiti i biće stabilniji preliv poslasticama.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu