Oprezno sa sirćetom u boji za ukrašavanje uskršnjih jaja!
Već ste nabavili sav potreban materijal za farbanje uskršnjih jaja, osmislili ste ideje i ova jedinstvena zabava može da počne! Ipak, ne zaboravite i nekoliko starih trikova i saveta iskusnih domaćica koji vam mogu pomoći da vaše ovogodišnje farbanje jaja bude besprekorno! Izdvojili smo nekoliko najpoznatijih.
Pred uskršnje farbanje jaja obavezno pročitajte 6 važnih upozorenja koja se odnose na ovaj posao!
1. Pre nego što počnete sa farbanjem jaja obavezno prvo proverite njihovu svežinu tako što ćete ih uroniti u posudu sa hladnom slanom vodom. Ukoliko potonu, jaja su sveža, ako ostanu na površini – nisu!
2. Ako zaboravite da sklonite lonac sa vatre kada voda prokuva, rizikujete da prekuvate jaja i dobijete belance poput gume i suva žumanca.
3. Ukoliko ostavite jaja u skoro ključaloj vodi dodatnih 15 minuta, žumanca će izgubiti boju, a jaja će biti neprijatnog mirisa koji podseća na sumpor.
4. Ukoliko dok kuvate jaja dodajete i sirće imajte na umu da će velike količine sirćeta učiniti da jaja imaju neprijatan miris i kiselkast ukus.
5. Pazite da vam ljuske od jajeta ne odu u odvode u sudoperi! Pošto su one veoma teške i lako potonu, otpaci se mogu zalepiti za unutrašnje zidove vaših odvodnih cevi.
6. Tvrdo kuvana jaja, bilo ukrašena ili ne, nemojte čuvati u frižideru više od nedelju dana!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Agromedia
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem