Oprezno sa sirćetom u boji za ukrašavanje uskršnjih jaja!
Već ste nabavili sav potreban materijal za farbanje uskršnjih jaja, osmislili ste ideje i ova jedinstvena zabava može da počne! Ipak, ne zaboravite i nekoliko starih trikova i saveta iskusnih domaćica koji vam mogu pomoći da vaše ovogodišnje farbanje jaja bude besprekorno! Izdvojili smo nekoliko najpoznatijih.
Pred uskršnje farbanje jaja obavezno pročitajte 6 važnih upozorenja koja se odnose na ovaj posao!
1. Pre nego što počnete sa farbanjem jaja obavezno prvo proverite njihovu svežinu tako što ćete ih uroniti u posudu sa hladnom slanom vodom. Ukoliko potonu, jaja su sveža, ako ostanu na površini – nisu!
2. Ako zaboravite da sklonite lonac sa vatre kada voda prokuva, rizikujete da prekuvate jaja i dobijete belance poput gume i suva žumanca.
3. Ukoliko ostavite jaja u skoro ključaloj vodi dodatnih 15 minuta, žumanca će izgubiti boju, a jaja će biti neprijatnog mirisa koji podseća na sumpor.
4. Ukoliko dok kuvate jaja dodajete i sirće imajte na umu da će velike količine sirćeta učiniti da jaja imaju neprijatan miris i kiselkast ukus.
5. Pazite da vam ljuske od jajeta ne odu u odvode u sudoperi! Pošto su one veoma teške i lako potonu, otpaci se mogu zalepiti za unutrašnje zidove vaših odvodnih cevi.
6. Tvrdo kuvana jaja, bilo ukrašena ili ne, nemojte čuvati u frižideru više od nedelju dana!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Agromedia
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus