Sastojci:

- 3 srednje šargarepe 

- 2 srednja korena peršuna 

- 1 mali praziluk 

- 1/2 manjeg korena celera 

- 1/2 male glavice luka 

- 2 čena belog luka 

- 2 kašičice peršunovog lista

- 2 male kašičice kurkume

- 2 male kašičice soli 

- 1 mala kašičica selena

- 1/2 male kašike šećera 

- 1 mala kašika organskog kukuruznog skroba

Po želji zbog bolje arome možete dodati: 

- 1 lovorov list 

- 4 karanfilčića

Postupak:

1. Povrće iseckajte na sitne komadiće, pazite da su jednake veličine. Tepsiju prekrijte masnim papirom pa na nju položite naseckano povrće, pazite da je položeno u tanki, ravnomeran sloj.

2. Povrće je potrebno sušiti od 10 do 12 sati što uveliko zavisi od rerne, zato navedena satnica nije striktna, najbolje je da nakon 3 sata sami proverite suvoću povrća, pa prema njoj određujete vreme potrebno da se komadići u potpunosti posuše. 

3. Rernu zagrejte na 70°C , vrata ostavite blago otvorena kako bi vlaga izašla. Kada povrće prođe prvu fazu u kojoj je vidno uvenulo, temperaturu smanjite na 60°C i nastavite sa sušenjem dok pod prstima ne osetite kako je u potpunosti izgubilo vlagu i postalo hrskavo.

4. Nakon što se povrće osušilo ostavite da se ohladi, tek onda ga ubacite u mlin za kafu i sameljite, po želji sami odredite veličinu mlevenih komadića. Na kraju u mlevenu smesu dodajte so i kukuruzni skrob koji će sprečiti stvaranje grudvica i nakupljanje vlage. 

Izvor: zadovoljna.hr