Sastojci:
- 3 srednje šargarepe
- 2 srednja korena peršuna
- 1 mali praziluk
- 1/2 manjeg korena celera
- 1/2 male glavice luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašičice peršunovog lista
- 2 male kašičice kurkume
- 2 male kašičice soli
- 1 mala kašičica selena
- 1/2 male kašike šećera
- 1 mala kašika organskog kukuruznog skroba
Po želji zbog bolje arome možete dodati:
- 1 lovorov list
- 4 karanfilčića
Postupak:
1. Povrće iseckajte na sitne komadiće, pazite da su jednake veličine. Tepsiju prekrijte masnim papirom pa na nju položite naseckano povrće, pazite da je položeno u tanki, ravnomeran sloj.
2. Povrće je potrebno sušiti od 10 do 12 sati što uveliko zavisi od rerne, zato navedena satnica nije striktna, najbolje je da nakon 3 sata sami proverite suvoću povrća, pa prema njoj određujete vreme potrebno da se komadići u potpunosti posuše.
3. Rernu zagrejte na 70°C , vrata ostavite blago otvorena kako bi vlaga izašla. Kada povrće prođe prvu fazu u kojoj je vidno uvenulo, temperaturu smanjite na 60°C i nastavite sa sušenjem dok pod prstima ne osetite kako je u potpunosti izgubilo vlagu i postalo hrskavo.
4. Nakon što se povrće osušilo ostavite da se ohladi, tek onda ga ubacite u mlin za kafu i sameljite, po želji sami odredite veličinu mlevenih komadića. Na kraju u mlevenu smesu dodajte so i kukuruzni skrob koji će sprečiti stvaranje grudvica i nakupljanje vlage.
Izvor: zadovoljna.hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem