Ako se pitate šta to „nedostaje“ vašem obroku, moguće je da bi trebalo dodati malo kiselosti. Svi želimo da nam obrok ima što raznovrsniji spektar ukusa. Dodavanje kiselog ukusa može u potpunosti promeniti obrok.
Ovih 6 sastojaka će vam pomoći da se „igrate“ sa vašim obrokom i učiniti ga kiselijim:
1. Sirće
Pored kiselosti, može pojačati ukus namirnice koju jedemo. Preporučujemo balzamiko (vodite računa, ima prilično slatkast ukus), šeri i sirća sa belim vinom.
2. Vino
Vino je u kuvanju srodno sirćetu. Koristite ga da začinite deserte ili da „ohladite“ vruć tiganj. Dodavanje vina osvežiće ukus mesa sa kojim ga pripremite.
3. Ceđeni sok
Voće je omiljeni sastojak u svakom obroku. Malo limunovog soka nikada nije na odmet, ali probajte da dodajte i malo pomorandžinog soka, koji će dodati živost u obrok.
4. Paradajz
Vrlo se lepo slaže sa obrocima sa mesom (npr. pasta sa mesom).
5. Jogurt
Ovaj napitak uklanja višak masti. Burgeri su savršen primer da je malo masniji obrok bolji sa sosom koji se pravi od jogurta.
6. Kiseli krastavac
Da li uopšte treba dodatno objašnjavati zašto obožavamo ovaj sastojak? Nismo ni mislili... Dodajte ih sosevima, pasti, salati...
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu