Kombinacija meda i mleka se odavno koristi u ishrani ali i u kozmetici, što dovoljno govori o vrednosti ali i o idealnom spoju ova dva sastojka.
Ovo su samo neke od prednosti koje se javljaju nakon redovne konzumacije mleka sa medom:
1. Bolji san
Veće količine šećera vas mogu držati budnim i nervoznim, ali mala količina glukoze će pomoći vašem mozgu da smanji aktivnost i lučenje hormona oraksina, neurotransmitera koji je zadužen za budnost.
2. Energija i koncentracija
Popijte čašu bademovog mleka pomešanog sa dve kašike meda, svako jutro. Tako ćete probuditi energiju koja će vas držati budnima tokom celog dana.
Kravlje mleko je poznato po bogatom sadržaju raznih vitamina i minerala, ali bademovo se smatra mnogo kvalitetnijim. Ono sadrži dodatne hranljive sastojke.
Pogledajte i Kako da prepoznate pravi med?
3. Usporava starenje
Istraživači su dokazali da med i bademovo mleko imaju pozitivne efekte na celokupno zdravlje, ne samo na kožu. U drevna vremena ljudi su smatrali da je kombinacija mleka i meda eliksir mladosti, te su ga koristili za negu tela.
4. Anitbakterijska zaštita
Kada se kombinuju zajedno, med i bademovo mleko predstavljaju idealan spoj za borbu protiv bakterije Stafilokoke. Ova kombinacija se smatra snažnim antibakterijskim sredstvom.
Pogledajte i Domaće bademovo mleko
5. Reguliše probavu
Mleko sa medom je veoma delotovorno na probavu. Popijte jednu šolju ovog napitka i ublažite zatvor, nadimanje i probleme sa crevima.
Pogledajte i Vrste meda i njihova lekovita svojstva
6. Bolesti disajnih organa
Mleko i med će vam pomoći u lečenju kašlja. Kombinujući ova dva sastojka, dobićete moćan lek koji je daleko bolji nego bilo koje drugo farmaceutsko sredstvo.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus