1. U vodu stavite bademe da prenoće. Najbolje je da u vodi odstoje između 8 i 12 sati. Ovo potapanje nije obavezno, ali će omekšati bademe i olakšati pripremu bademovog mleka. Zatim procedite bademe.
2. Sameljite bademe u blenderu 940 ml vode, dodajte ekstrakt vanile i nastavite sa blendiranjem dok smesa ne postane homogena.
3. Ukoliko želite da zasladite bademovo mleko, možete dodati med, smeđi šećer ili neki drugi zdravi zaslađivač.
4. Tečnost procedite kroz gustu gazu i sipajte u staklene tegle ili flašice i čuvajte u frižideru.
Napomena: Rok trajanja ovog mleka je do sedam dana ako se skladišti u frižideru.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno