Sastojci:
- 1,4 kg veoma zrelog paradajza, grubo iseckanog
- 300 g seckanog celera sa listovima
- 78 g seckanog luka
- 2 kašike šećera (ili po ukusu)
- 1 kašičica soli
- Prstohvati crnog bibera
Recept za domaći paradajz sok:
Za domaći paradajz sok stavite sve sastojke u veliku posudu. Pustite da provri i kuvajte, nepokriveno, dok smesa ne postane poput supe, oko 25 minuta.
Procedite smesu kroz sitno sito i potpuno ohladite. Čuvajte pokriveno i ohlađeno, može da traje do nedelju dana. Možda ćete želeti da napravite i domaći paradajz sos.
Pročitajte kako da napravite i kuvani paradajz sa feferonama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus