Sastojci:
- 1,4 kg veoma zrelog paradajza, grubo iseckanog
- 300 g seckanog celera sa listovima
- 78 g seckanog luka
- 2 kašike šećera (ili po ukusu)
- 1 kašičica soli
- Prstohvati crnog bibera
Recept za domaći paradajz sok:
Za domaći paradajz sok stavite sve sastojke u veliku posudu. Pustite da provri i kuvajte, nepokriveno, dok smesa ne postane poput supe, oko 25 minuta.
Procedite smesu kroz sitno sito i potpuno ohladite. Čuvajte pokriveno i ohlađeno, može da traje do nedelju dana. Možda ćete želeti da napravite i domaći paradajz sos.
Pročitajte kako da napravite i kuvani paradajz sa feferonama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Koliko dugo mogu da stoje jaja od Uskrsa
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem