Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SOK OD CVEKLE NA RAZMUĆIVANJE: Jedan sastojak čini ovaj zdrav napitak još ukusnijim

Sok od cvekle na razmućivanje zavolećete iako niste ljubitelji ovog povrća.

 Domaći sok od cvekle Izvor: Printscreen/YT/Cynthia Vera Made

Sok od cvekle savršen je izbor za prirodno jačanje imuniteta. Naročito sa početkom jeseni i sezonom prehlada, neophodan je češći unos namirnica koje obiluju vitaminima, mineralima i antioksidansima poputcvekle. Možete je ubaciti u salate, slane rolate i slane torte, ali je brži i jednostavniji način da napravite sok od cvekle na razmućivanje koji možete piti kada god želite. Zahvaljujući vanilinom šećeru biće još ukusniji.

  • Sastojci:
  • 2 kg cvekle
  • 3 kg šećera
  • 3 kesice vanilin šećera
  • 3 kesice limuntusa (limunske kiseline)

Priprema:

Cvekle operite, oljuštite, a potom izrežite na kolutove. Šerpu napunite sa 3 litara hladne vode,pa kuvajte dok ne proključa, smanjite temperaturu i kuvajte još otpilike 30 minuta. Sklonite sa šporeta, pa izvadite cveklu. U šerpu dodajte šećer, pa mešajte dok se ne istopi. Na kraju dodajte vanilin šećer i limuntus, mešajući dok se sastojci ne sjedine. U oprane i sterilisane staklene flaše sipajte vruć sok i dobro ih zatvorite. Nakon što se sok ohladi na sobnoj temperaturi, pa ga stavite u frižider. Od date količine dobićete nekoliko litara soka koji možete razmutiti po želji.

BONUS VIDEO

Pogledajte

00:20
Sok od cvekle
Izvor: tik tok/juicingtutorials
Izvor: tik tok/juicingtutorials

 Izvor: Stvar Ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti