Sastojci:
- 230 g mlevenog mesa
- 450 g pečuraka
- šaka svežeg bosiljka, sitno iseckanog
- šaka svežeg peršuna, sitno iseckanog
- 1 kašičica mešavine suvih začina
- prstohvat bibera
- 230 g sira
Recept za pečurke punjene mlevenim mesom:
Kako biste napravili punjene pečurke, prvo ih očistite vlažnom krpom. Skinite kapice sa stabljika pečuraka i iseckajte stabljike, pa ih ostavite sa strane.
Stavite mleveno meso u veliku činiju i razbijte ga gnječilicom za krompir ili drvenom kašikom. Dodajte iseckane pečurke, bosiljak, peršun, mešavinu suvih začina i biber. Lagano promešajte. Dodajte kačkavalj i ponovo lagano promešajte.
Koristeći supenu kašiku ili malu mericu, napunite svaku kapicu pečuraka i čvrsto upakujte smesu tako da ne ispadne tokom pečenja. Pleh obložite papirom za pečenje i premažite uljem, pa poređajte punjene pečurke.
Zagrejte rernu na 176 stepeni. Preklopite još jednom aluminijumskom folijom pečurke pa ih pecite dok se sir ne istopi. Proverite nakon 15 minuta. Kada su pečene ukrasite ih peršunom i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pastu sa pečurkama i belim lukom.
Pročitajte kako da napravite tart sa pečurkama i sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus