Sastojci:
- 2 kašičice ulja
- 350 g luka, seckanog
- 1 stabljika celera, naseckana
- 1 povrtna kocke
- 600 g paškanata, oljuštenog i isečenog
- 750 g spanaća
- 80 ml jogurta
- 2 kašike mleka
Recept za lagani potaž od spanaća i mleka:
Kako biste napravili ovaj potaž, zagrejte ulje u velikom loncu na srednjoj vatri. Dodajte seckani luk i celer i pržite 2 do 3 minuta, ili dok povrće ne omekša. Dodajte vodu, povrtnu kocu i paškanat. Pustite da proključa. Smanjite toplotu na srednju, a zatim poklopite i kuvajte 20 do 25 minuta, ili dok paškanat ne omekša.
Povećajte toplotu i umešajte spanać. Kuvajte 1 minut. Prebacite supu u serijama u blender ili i izmešajte dok ne postane glatka. Začinite po ukusu solju i biberom.
Vratite supu u šerpu i ostavite je na toplom. Neposredno pre serviranja umutite jogurt i mleko u maloj činiji dok ne postanu glatki i servirajte preko potaža. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i beli pileći potaž sa lukom i celerom.
Pročitajte kako da napravite potaž od šargarepe i tikvice
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa