Sastojci:
- 2 kašičice ulja
- 350 g luka, seckanog
- 1 stabljika celera, naseckana
- 1 povrtna kocke
- 600 g paškanata, oljuštenog i isečenog
- 750 g spanaća
- 80 ml jogurta
- 2 kašike mleka
Recept za lagani potaž od spanaća i mleka:
Kako biste napravili ovaj potaž, zagrejte ulje u velikom loncu na srednjoj vatri. Dodajte seckani luk i celer i pržite 2 do 3 minuta, ili dok povrće ne omekša. Dodajte vodu, povrtnu kocu i paškanat. Pustite da proključa. Smanjite toplotu na srednju, a zatim poklopite i kuvajte 20 do 25 minuta, ili dok paškanat ne omekša.
Povećajte toplotu i umešajte spanać. Kuvajte 1 minut. Prebacite supu u serijama u blender ili i izmešajte dok ne postane glatka. Začinite po ukusu solju i biberom.
Vratite supu u šerpu i ostavite je na toplom. Neposredno pre serviranja umutite jogurt i mleko u maloj činiji dok ne postanu glatki i servirajte preko potaža. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i beli pileći potaž sa lukom i celerom.
Pročitajte kako da napravite potaž od šargarepe i tikvice
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus