Sastojci:

kutija krekera (važno je da budu u obliku kvadrata)

jedna šolja putera

2 šolje zdrobljenih krekera (ili keksa)

1 šolja smeđeg šećera

1/2 šolje belog šećera

1/2 šolje punomasnog mleka

2-2,5 šolje čokoladnog mleka

1 šolja kikirikija

1,5 šolja indijskog oraščića ili orašastih plodova po izboru

200 g mlečne čokolade

Pogledajte i Napravite čokoladne oblande za 10 minuta! 

Priprema:

Manju tepsiju ili tacnu premažite uljem i poređajte krekere.

U tiganju ili šerpi istopite puter i postepeno dodajte mleko i šećer pa pustite da proključa. Kada proključa dodajte zdrobljene krekere i kuvajte 5 minuta mešajući neprestano.

Kada ste skuvali taj fil, polovinu prelijte preko krekera, pa poređajte još jedan sloj krekera. Ostatak fila pospite po drugom sloju krekera pa poređajte još jedan sloj krekera.

Slažite krekere pažljivo jedan na drugi. Ostavite da se ohladi, pa stavite u frižider da se stegne.

Pogledajte i Brzo i lako: Čokoladice punjene kokosom

Istopite čokoladu u mikrotalasnoj ili pomoću pare sa dve posude. Kikiriki i orašaste plodove po izboru iseckajte na male komadiće i dodajte ih u rastopljenu čokoladu.

Premažite čokoladom gornji sloj krekera.

Isecite sve na željenu veličinu nakon što se ohladi do sobne temerature.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa