Sastojci:

1 dl slatke pavlake

250 g margarina sa aromom slatke pavlake

300 g šećera

250 g kokosa

Čoko-preliv

150 g  čokolade

80 g margarina

Pogledajte i Napravite jeftin i sočan kolač od kokosa (VIDEO)

Priprema:

Šećer, margarin i slatku pavlaku otopiti na srednjoj temperaturi, a onda povećati temperaturu da provri.

Kada provri, dodati 250 g kokosa i sve sjediniti.

Manjem plehu obložiti dno papirom za pečenje, i izliti smesu.

Staviti u frižider da se stegne 2 h.

Pogledajte i Kokos kolačići bez brašna

Dasku za sečenje ili tacnu obližiti papirom, (kako se ne bi lepilo ). Nožem odvojiti ivice kolača od pleha, pa ga prevrnuti na tacnu, i skinuti papir sa kolača.

Seći kolač kao minjone ili čokoladice, i vratiti ih u frižider, dok se sprema glazura.

Čokoladice ili minjone preliti čokoladom i ostaviti da se stegnu.

Ukoliko vam je teško da ih zasebno prelivate čokoladom, onda ceo kolač, dok je još vruć i u plehu, prelijte čokoladom i secite na kocke ili štanglice, kada se stegne… (u tom slučaju je najbolje da prenoći).

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Doznajemo