Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostalo

Domaći kompot od nektarina i krušaka bez konzervansa

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Jednostavan način da pasterizujete voće i sačuvate ga za hladnije dane.

Izvor: Profimedia/Shutterstock

Sastojci:

2 kg nektarina

2 kg krušaka

200 gr šećera

1 limun

2 vanilina šećera

Priprema:

Voće oljuštiti  i iseći na četvrtine pa poprskati limunom. U šerpu sipati 2 l vode,  dodati šećer, pola limuna isečenog na krugove i vanilin šećer. 

Pogledajte i Kompot - topli napitak za hladne dane

Voće poređati u tegle i preliti sa provrelim sirupom i odmah dobro zaklopiti  metalnim zatvaračima.  U dublji lonac na dno staviti kuhinjsku krpu pa poređati tegle. Tegle moraju biti iste visine. Vodu sipajte do grla tegle. Uključite i kuvajte na 90 stepeni 20 minuta. Izvaditi, a zatim tegle ohladiti i staviti na mračno mesto.

Napomena:

Kompot možeta zasladiti po želji....

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Kod bake u gostima

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti