Sastojci:
2 kg nektarina
2 kg krušaka
200 gr šećera
1 limun
2 vanilina šećera
Priprema:
Voće oljuštiti i iseći na četvrtine pa poprskati limunom. U šerpu sipati 2 l vode, dodati šećer, pola limuna isečenog na krugove i vanilin šećer.
Pogledajte i Kompot - topli napitak za hladne dane
Voće poređati u tegle i preliti sa provrelim sirupom i odmah dobro zaklopiti metalnim zatvaračima. U dublji lonac na dno staviti kuhinjsku krpu pa poređati tegle. Tegle moraju biti iste visine. Vodu sipajte do grla tegle. Uključite i kuvajte na 90 stepeni 20 minuta. Izvaditi, a zatim tegle ohladiti i staviti na mračno mesto.
Napomena:
Kompot možeta zasladiti po želji....
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Kod bake u gostima
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus