Paprika je odličan izvor vitamina C - sadrži do četiri puta više ovog vitamina od, recimo, pomorandže.Crvena paprika obiluje i beta-karotenom, kao i vitaminima B6 i A.

Ovo povrće je dobro za cirkulaciju krvi, jačanje apetita, poboljšava varenje, vid, i umanjuje tegobe kod ateroskleroze.

Naime, paprika sadrži citrin, koji kapilare čini elastičnima.

Takođe, sadrži i oko 20 jedinjenja iz grupe karotenoida, koji su prirodni antioksidansi i sprečavaju stvaranje slobodnih radikala.

Od paprike mogu da se prave razna ukusna jela, a u nastavku slede recepti za samo neke od brojnih.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Paprika punjena sirom

     Malo drugačija verzija voljene punjene paprike jednako je sočna i ukusna.

Pileći paprikaš

      Umesto krompira možete dodati nokle ili testeninu.

Paprika punjena kukuruzom i mesom

     Ukusnoj paprici punjenoj kukuruzom i mesom posebnu draž daje preliv od kačkavalja.

Gurmanski riblji paprikaš

      Priprema zahteva malo više vremena, ali se zbog ovako bogatog ukusa trud svakako isplati.

Paprika punjena kupusom

      Obogatite riznicu zimnice i ovim ukusnim proizvodom.