Paprika je odličan izvor vitamina C - sadrži do četiri puta više ovog vitamina od, recimo, pomorandže.Crvena paprika obiluje i beta-karotenom, kao i vitaminima B6 i A.
Ovo povrće je dobro za cirkulaciju krvi, jačanje apetita, poboljšava varenje, vid, i umanjuje tegobe kod ateroskleroze.
Naime, paprika sadrži citrin, koji kapilare čini elastičnima.
Takođe, sadrži i oko 20 jedinjenja iz grupe karotenoida, koji su prirodni antioksidansi i sprečavaju stvaranje slobodnih radikala.
Od paprike mogu da se prave razna ukusna jela, a u nastavku slede recepti za samo neke od brojnih.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Malo drugačija verzija voljene punjene paprike jednako je sočna i ukusna.
Umesto krompira možete dodati nokle ili testeninu.
Ukusnoj paprici punjenoj kukuruzom i mesom posebnu draž daje preliv od kačkavalja.
Priprema zahteva malo više vremena, ali se zbog ovako bogatog ukusa trud svakako isplati.
Obogatite riznicu zimnice i ovim ukusnim proizvodom.