1. Sitno iseckan luk propržite na ulju da potpuno omekša, dodajte biber u zrnu, lovorov list i ljutu papričicu iseckanu na komadiće. Sve to dinstajte oko sat vremena, uz dodavanje tople vode, tako da luk postane kašast.
2. Posolite, promešajte i propasirajte. U propasiranu tečnost dodajte paradajz pire, iseckane papričice i vino. Kuvajte 15-20 minuta.
3. Dodajte krupno isečene komade ribe, ako je neophodno i malo vode (da riba ogrezne) i kuvajte još 20 minuta na laganoj vatri (bez mešanja, samo povremeno protresite).
4. Na kraju dodajte mleveni biber i alevu papriku i kuvajte još 5-10 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus