Sastojci:
20 standardnih palačinaka
2 šolje mleka
3 kašičice ekstrakta od vanile
4 žumanca
1 šolja šećera
½ šolje gustina
1 kašika maslaca
¾ šolje krem sira
¼ šolje maskarpone sira
2 šolje slatke pavlake
4 kašike šećera u prahu
Mleko stavite u šerpicu na šporet da se greje skoro do tačke ključanja, sipajte kašičicu ekstrakta od vanile i ostavite da stoji 10 minuta. Jaja i šećer mutite u šerpi pa dodajte gustin. U posebnoj posudi umutite sireve i puter.
U smesu od jaja i šećera, polako sipajte vrelo mleko i stalno mešajte da jaja ne koaguliraju. Nakon toga stavite na šporet da se lagano krčka dok se zgusne, oko dva minuta. Pripremljenu kremu umešajte u sireve, dobro umutite da se sve sjedini i ostavite da se hladi najamnje 4 sata u frižideru.
Pogledajte i Kako da napravite osnovno testo za palačinke
Kad je smesa hladna, pomešajte je sa šlagom koji ste umutili sa preostalim ekstraktom i šećerom u prahu.
I sad je vreme da slažete tortu. Na tanjir stavite palačinku, premažite kremom i nastavite tako dok ne potrošite sav materijal. Stavite tortu u frižider na hlađenje najmanje dva sata. Pre posluživanja pospite kakaom u prahu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno