Sastojci:

20 standardnih palačinaka

2 šolje mleka

3 kašičice ekstrakta od vanile

4 žumanca

1 šolja šećera

½ šolje gustina

1 kašika maslaca

¾ šolje krem sira

¼ šolje maskarpone sira

2 šolje slatke pavlake

4 kašike šećera u prahu

Kakao u prahu

Pogledajte i Napravite tiramisu za samo 30 sekundi

Priprema:

Mleko stavite u šerpicu na šporet da se greje skoro do tačke ključanja, sipajte kašičicu ekstrakta od vanile i ostavite da stoji 10 minuta.  Jaja i šećer mutite u šerpi pa dodajte gustin. U posebnoj posudi umutite sireve i puter.

U smesu od jaja i šećera, polako sipajte vrelo mleko i stalno mešajte da jaja ne koaguliraju. Nakon toga stavite na šporet da se lagano krčka dok se zgusne, oko dva minuta. Pripremljenu kremu umešajte u sireve, dobro umutite da se sve sjedini i ostavite da se hladi najamnje 4 sata u frižideru.

Pogledajte i Kako da napravite osnovno testo za palačinke

Kad je smesa hladna, pomešajte je sa šlagom koji ste umutili sa preostalim ekstraktom i šećerom u prahu.

I sad je vreme da slažete tortu. Na tanjir stavite palačinku, premažite kremom i nastavite tako dok ne potrošite sav materijal. Stavite tortu u frižider na hlađenje najmanje dva sata. Pre posluživanja pospite kakaom u prahu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa