Kukuruz je najbolje pripremati istog dana kada je kupljen (ili ubran ako imate sreće).
Sastojci:
3 klipa kukuruza (očišćena)
6 tankih kriški slanine
150g parmezana
komadić maslaca
so i biber po želji
Pogledajte i Zbog čega je kukuruz dobar za vaše zdravlje
Priprema:
Prepolovite klip kukuruza na pola, pa komadićem maslaca premažite površinu svih dielova.
Omotajte po jednu krišku slanine na svaki klip, pa ih položite u dublju tepsiju.
Preko slanine narendajte sir, posolite i pobiberite po želji. Stavite alu foliju preko vrha.
Klipove stavite u prethodno zegrejanu rernu na 200 stepeni 30 minuta. Nakon toga skinite foliju i pecite još 15 minuta na istoj temperaturi.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus