Kukuruz je najbolje pripremati istog dana kada je kupljen (ili ubran ako imate sreće).

Sastojci: 

3 klipa kukuruza (očišćena)

6 tankih kriški slanine 

150g parmezana

komadić maslaca

so i biber po želji

Pogledajte i Zbog čega je kukuruz dobar za vaše zdravlje

Priprema:

Prepolovite klip kukuruza na pola, pa komadićem maslaca premažite površinu svih dielova.

Omotajte po jednu krišku slanine na svaki klip, pa ih položite u dublju tepsiju.

Preko slanine narendajte sir, posolite i pobiberite po želji. Stavite alu foliju preko vrha.

Klipove stavite u prethodno zegrejanu rernu na 200 stepeni 30 minuta. Nakon toga skinite foliju i pecite još 15 minuta na istoj temperaturi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Punkufer