Potrebni sastojci:
2 šolje očišćene i sitno naseckane cvekle
2 šolje očišćenog i naseckanog korena rena
1 šolja surutke
2 kašike morske soli
Pogledajte i Magični kvas od cvekle - čisti jetru, sprečava rak, reguliše krvni pritisak
Priprema:
U blenderu pomešajte cveklu, ren i surutku pa uključite da se svi sastojci sitno naseckaju, ali ne i samelju u potpunosti. Namirnice treba da izgledaju kao da ste ih narendali.
Smesu sipajte u čistu i sterilnu staklenu teglicu i dodajte so.
Teglicu zatvorite odgovarajućim poklopcem i ostavite na mesto gde dopire prirodna sunčeva svetlost.
Teglicu svakodnevno otvarajte da se otpuste gasovi koji su se nakupili.
Pogledajte i Cvekla u tegli
Nakon 3-4 dana teglicu prebacite u frižider i vaša salata je spremna za upotrebu.
Ovako pripremljena salata može da stoji i do godinu dana.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Tradicionalni norveški uštipci sa suvim grožđem i jabukama
Najlepša torta sa kafom i čokoladom
Brzi mafini od speltinog brašna sa kobasicom
Starinski recept za medenu pitu
Jednostavan juneći gulaš