Potrebni sastojci:

2 šolje očišćene i sitno naseckane cvekle

2 šolje očišćenog i naseckanog korena rena

1 šolja surutke

2 kašike morske soli

Pogledajte i Magični kvas od cvekle - čisti jetru, sprečava rak, reguliše krvni pritisak

Priprema:

U blenderu pomešajte cveklu, ren i surutku pa uključite da se svi sastojci sitno naseckaju, ali ne i samelju u potpunosti. Namirnice treba da izgledaju kao da ste ih narendali.

Smesu sipajte u čistu i sterilnu staklenu teglicu i dodajte so.

Teglicu zatvorite odgovarajućim poklopcem i ostavite na mesto gde dopire prirodna sunčeva svetlost.

Teglicu svakodnevno otvarajte da se otpuste gasovi koji su se nakupili.

Pogledajte i Cvekla u tegli

Nakon 3-4 dana teglicu prebacite u frižider i vaša salata je spremna za upotrebu.

Ovako pripremljena salata može da stoji i do godinu dana.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa