Ove palačinke možete jesti u neograničenim količinama, bez griže savesti jer one su: bez rafinisanog šećera, bez laktoze, bez glutena i, najbitnije od svega - bez ubitačno dugačke pripreme. Trebaju vam doslovno dva sastojka koja, kladimo se, već imate u svojoj kuhinji, a to su banane i jaja. Po želji gotove palačinkice dekorišite voćem ili topingom.
Pogledajte i Kako da napravite osnovno testo za palačinke
Recept
Jednu bananu zgnječite i dodajte joj dva umućena jaja tako da dobijete homogenu smesu. Tako je, ovo će biti sve od vaše smese: ne stavljate ni mleko ni šećer. Na tiganju za palačinke otopite malo ulja (predlažemo kokosovo jer je termostabilno i daje dodatnu slatkoću ukusu), a zatim na zagrejan tiganj stavljate smesu koju ćete peći oko minut na obe strane. Predlažemo da vam palačinke budu dosta tanke i manje od onih na koje ste navikli jer ćete ih tako lakše okretati. Videćete da su toliko ukusne da ih doslovno možete jesti same.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: fashion.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus