Da li vam je pošlo za rukom da isečete prvo parče torte, a da se ne raspadne? Navikli smo da se prvo parče raspadne pri vađenju, ali zašto biste ijedan komad najdraže torte "žrtvovali"? Mi smo pronašli način kako da i taj prvo parče bude besprekorno isečeno.
Pogledajte i Matematika u kulinarstvu: Kako pravilno iseći tortu (VIDEO)
Prvi isečeni komad teško je lepo izvaditi iz torte ili pite jer nedostaje prostora za manevrisanje. Međutim, i tom smo problemu doskočili, a evo šta morate da uradite da i prvo parče okruglog deserta bude besprekorno isečeno:
1. Isecite vrlo tanak komad torte, ne deblji od 1,5 centimetra, pa ga izvadite pomoću viljuške.
2. Zatim isecite tortu kao i inače, sa svim parčićima isečenim besprekorno.
Pogledajte i Odsekla je gornji deo patišpanja i napravila nešto neverovatno (VIDEO)
Tanki komad torte pojedite i uživajte u plodovima svog rada. Dakle, slobodan prostor za manevrisanje omogućiće vam da veće komade torte isečete s lakoćom.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom