Ako postite a žudite za slatkim, sočnim i čokoladnim kolačem onda morate da isprobate ovaj recept.

Potrebni sastojci:

1 šolja lešnika

½ šolje mlevenih semnki suncokreta

1/3 šolje grožđica suvog voća po izboru

1 zrela banana

3 kašike kakao praha

2 kašike kokosovog ulja ili omekšalog margarina

½ kašičice cimeta

malo soli

1/2 šolje meda

Za karamel:

4 urme

malo vanilinog šećera

2 kašike kokosovog ulja

Pogledajte i 5 recepata za sitne posne kolače

Priprema:

Sve sastojke za biskvit stavite u blender i mutite dok ne dobijete kremastu smesu. Nemojte da preterate sa mućenjem jer treba da budu vidljivi komadići lešnika i grožđica. Smesu sipajte u okrugli kalup za torte koji ste prethodno namastili i obložili masnim papirom. Stavite smesu u frižider.

Da biste napravili karamel, sameljite urme u pastu, pomešajte sve sastojke poređajte preko biskvita i vratite natrag u frižider na najmnaje 1-2 sata da se sve stegne.

Tortu odozgo pospite kakao prahom, a stranice ukrasite mlevenim lešnicima ili izmrvljenim zrnima kakaa.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa