Ako postite a žudite za slatkim, sočnim i čokoladnim kolačem onda morate da isprobate ovaj recept.
Potrebni sastojci:
1 šolja lešnika
½ šolje mlevenih semnki suncokreta
1/3 šolje grožđica suvog voća po izboru
1 zrela banana
3 kašike kakao praha
2 kašike kokosovog ulja ili omekšalog margarina
½ kašičice cimeta
malo soli
1/2 šolje meda
Za karamel:
4 urme
malo vanilinog šećera
2 kašike kokosovog ulja
Pogledajte i 5 recepata za sitne posne kolače
Priprema:
Sve sastojke za biskvit stavite u blender i mutite dok ne dobijete kremastu smesu. Nemojte da preterate sa mućenjem jer treba da budu vidljivi komadići lešnika i grožđica. Smesu sipajte u okrugli kalup za torte koji ste prethodno namastili i obložili masnim papirom. Stavite smesu u frižider.
Da biste napravili karamel, sameljite urme u pastu, pomešajte sve sastojke poređajte preko biskvita i vratite natrag u frižider na najmnaje 1-2 sata da se sve stegne.
Tortu odozgo pospite kakao prahom, a stranice ukrasite mlevenim lešnicima ili izmrvljenim zrnima kakaa.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus