Iako ne deluje kao komplikovan korak u pripremi jela, nekoliko trikova je neophodno da biste pripremili savršenu testeninu.
1. Koristite veliku šerpu za kuvanje testenine
Šerpa bi trebalo da bude dovoljno velika da stanu i voda i testenina. Uzmite u obzir razmeru 1:10:100. Na litar vode ide 10 grama soli i 100 grama testenine.
2. Ne stavljajte testeninu u vodu prerano
Sačekajte da voda provri, pa tek tad stavite testeninu.
3. Ne stavljajte ulje
Dodavanjem ulja testenina će kasnije slabije upiti sos.
Pročitajte i 5 najčešćih grešaka u pripremi mlevenog mesa
4. Mešajte testeninu u početku kuvanja
Mešanjem u prvim minutima ćete sprečiti da se testenine međusobno slepe.
5. Ne stavljajte poklopac dok kuvate testeninu
Poklapanjem šerpe se može desiti da se voda i testenine prebrzo kuvaju i to na veoma visokoj temperaturi.
6. Pridržavajte se uputstva na pakovanju koje se tiče vremena kuvanja testenine
Tako ćete dobiti savršenu al dente pastu.
Pogledajte i 3 trika za savršene krofne
7. Ne ispirajte testeninu nakon kuvanja
Tako ćete isprati i skrob koji vezuje sos za testeninu. Ipak, testeninu možete isprati ako spremate hladnu pasta salatu.
8. Pomešajte testeninu i sos dok je još pasta vruća
9. Ne bacajte vodu u kojoj se kuvala testenina, već je dodajte u sos za još bolji ukus
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom