1. Držite ga na sobnoj tempereturi pre pečenja

Ideja iza ovog saveta je da će sobna temperatura doprineti da se pile peče još jednako toliko. Međutim, nema potrebe za dodatnim čekanjem posebno ako ste u žurbi.

2. Pečete samo pile

Kada je rerna uključena i zagrejana iskoristite priliku da uz pile ispečete i neko povrće. Uvek je bolje da pile pečete preko povrća npr.krompirića jer pile na taj način ispušta svoje sokove i krompirići postaju ukusniji i hrskaviji. 

Pogledajte i Jednostavni trikovi za sočno pečeno pile

3. Dodajete puter ili ulje

Potpuno nepotrebno. I bez toga meso ostaje vlažno a koža pileta je i dalje hrskava.

4. Proveravate temperaturu

Sigurni smo da je bilo vremena kada ste proveravali temperaturu piletine, ali sada je dovoljno da pratite promene na koži i kada ona postane zlatno-braon boje, a sokovi se otpuste znači da je pile pečeno.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa