1. Opranu i posoljenu živinu pre stavljanja u rernu dobro osušite.
2. Meso se soli nekoliko sati pre ili noć pred pečenje.
3. Tokom pečenja meso treba češće da se okreće, podliva i premazuje sosom u kojem se peče.
4. Na početku temperatura rerne mora da bude jaka ili da se meso malo proprži u tiganju kako bi sa svih strana porumenelo i toplota mu zatvorila pore. Zatim ga pecite na umerenoj temperaturi.
5. Da kožica mesa ne bi zagorela, u sredini ili pred kraj pečenja treba ga prekriti alufolijom. Malo pre kraja je skinite, da se meso lepo zapeče.
SUPERSAVET: Za pečenje je bolje uzeti mladu živinu, a starija je dobra za kuvanje ili dinstanje.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem